Dues persones han mort en un accident d'helicòpter que s'ha estavellat prop del paratge de Sant Marc al municipi de La Vansa i Fórnols. Segons ha informat Protecció Civil, cap a les dotze del migdia d’aquest dilluns un testimoni ha alertat al telèfon d'emergències 112 que havia vist estavellar-se l'aeronau i que es trobava en flames. El Servei d'Emergències han confirmat la mort dels dos ocupants.
L'aparell s'havia enlairat des de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell, per fer tasques de manteniment de línies elèctriques al terme municipal de la Vansa i Fórnols. L'helicòpter era d'una empresa amb base a l'equipament alt urgellenc.
A causa de l'accident, Protecció Civil ha activat en alerta el pla especial per emergències aeronàutiques de Catalunya AEROCAT.
Al lloc dels fets, si ha desplaçat 1 helicòpter medicalitzat i una unitat terrestre del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM); i 3 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Un dels helicòpters, però, no ha arribat a la destinació, doncs la seva participació no s'ha considerat necessària.
Els efectius dels grups d'Actuacions Especials (GRAE), que han estat els primers a arribar al lloc de l'accident, han confirmat el sinistre. A més, han actuat amb extintors sobre les restes de l'accident per evitar que l'incendi causat per la caiguda de l'aeronau afectés la massa forestal.
Per part de Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat 7 unitats, entre elles la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA), que serà qui investigarà les causes de l'accident, i de la Unitat d'Intervenció de Muntanya (UIM).