El despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes ha acollit aquest divendres al migdia la presentació del primer mapa guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Un parc transfronterer que engloba el parc natural de l’Alt Pirineu, i els parcs de la Vall de Sorteny, de les Valls de Comapedrosa i dels Pirineus Ariejans i es vol posicionar com un gran espai natural europeu.

Aquest mapa és una de les primeres accions conjuntes acordades l’any 2019 pels quatre parcs naturals integrats en aquest espai transfronterer, amb la idea de fer promoció conjunta del paisatge i del patrimoni natural i cultural de la zona.

El mapa ha estat dissenyat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i inclou una breu explicació de cada un dels quatre parcs, la seva localització i extensió, i els punts més emblemàtics i característiques singulars.
El parc Pirinenc de les Tres Nacions va ser creat el 2018 i preveu assolir una quarantena d’accions al llarg dels propers 4 anys. La idea és crear una marca d’identitat comuna per a la promoció turística i l’impuls d’accions conjuntes en un espai natural de prop de 429.000 hectàrees.

Parlen al vídeo: JOAN ORDI, PRESIDENT PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU - SERGI GUEIMONDE, CONSELLER MEDI AMBIENT COMÚ DE LA MASSANA