Des d’aquest dijous al Pont de Claverol llueix una nova estàtua en record a l’ofici de raier. Es tracta d’una estructura de ferro d’uns cinc metres de llargària i de més de 600 kilograms de pes que s’ha col·locat alçada en un dels marges del riu Noguera Pallaresa. Aquesta iniciativa ha estat d’un veí del Pont de Claverol que ha volgut retre homenatge als veïns i veïnes del poble on durant molts anys aquest va ser l’ofici principal.

El Ramon ha recordat que la seva família de la seva dona, del Pont de Claverol, era família raiera i és també una forma de retre-li homenatge.
La col·locació de l’estàtua s’ha fet coincidir amb que aquest cap de setmana se celebra la quaranta-dosena diada dels raiers. Dissabte es durà a terme l’Espardenyada solidària, un espectacle itinerant i un castell de foc, mentre que diumenge hi haurà la baixada d’un rai des de la presa de Llania fins al Pont de Claverol i una arrossada.

Parlen al vídeo: RAMON MITJANA, VEÍ PROMOTOR DE L’ESTÀTUA