El grup municipal d'ERC a Puigcerdà ha demanat a l'equip de govern que es retransmetin tots els plens per tal de garantir als ciutadans més transparència i participació en tot allò que afecta la vila. La formació creu que si els veïns i veïnes no poden assistir presencialment a les sessions del ple i, per tant, no poden tenir un accés directe a la informació que se’n genera, s'han d'utilitzar les noves tecnologies per retransmetre en directe el ple o per enregistrar-lo i compartir-lo després en línia. De fet, ja s'ha començat a fer en els darrers plens i, com que ha tingut bona acollida, els republicans demanen que es continuïn enregistrant les sessions.

Des d'ERC creuen que davant la desafecció general vers la política, cal implementar mesures per tal d'apropar el debat, la reflexió i la presa de decisions als puigcerdanencs. També han recordat que d'acord amb la legislació vigent i la jurisprudència establerta, els Plens són actes públics que poden ser gravats, tant des de la pròpia corporació com des del públic, i on aquestes gravacions poden ser difoses, fins i tot en directe, en tant que no vulneren la protecció de dades.

Parlen al vídeo: JOAN MANEL SERRA, CAP OPOSICIÓ (ERC) PUIGCERDÀ