Els usuaris de la Fundació Tallers de Cerdanya han pogut tornar al centre aquesta setmana, després del tancament forçós per la situació de pandèmia. L'entitat, que engloba diferents serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual, ha hagut d'adoptar una sèrie de mesures per evitar contagis. Els seus responsables expliquen que els usuaris necessitaven tornar a la seva rutina i que, tot i que estan conscienciats de com funciona ara el centre, el que els costa més és el distanciament, ja que estan acostumats a relacionar-se de forma molt propera i familiar.

Marcar les taules i espais amb cinta per mantenir les distàncies, utilitzar mascareta, controlar la temperatura o prioritzar les activitats a l'aire lliure són alguns dels nous protocols.

A més, aquestes primeres setmanes de reobertura el centre obrirà en horari reduït de 9 a 14h, sense possibilitat de quedar-se a dinar.
La Fundació Tallers de la Cerdanya és una entitat sense ànim de lucre creada l'any 2000, amb la finalitat de treballar per donar una millor atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, sent l’única que dóna aquests serveis actualment a la comarca. Ubicada al barri St Julià de Puigcerdà, engloba el Servei de Teràpia Ocupacional, Servei Ocupacional d'Inserció i el Centre Especial de Treball – que fa tasques de jardineria-, a més de les Unitats de Suport a l'Activitat Professional.

Parlen al vídeo: IMMA CASELLAS, DIRECTORA FUNDACIÓ TALLERS CERDANYA