Aquesta setmana ha començat una nova edició del casal municipal la Quitxalla de Puigcerdà, adreçat a nens i nenes d'entre 3 i 11 anys. La situació provocada per la pandèmia de la covid-19 ha obligat a adoptar un seguit de mesures de seguretat i prevenció de contagis, com ara limitar les places a cent, crear grups reduïts, netejar les mans cada cert temps, desinfectar el material o controlar la temperatura dels nens i nenes.

Enguany es prioritzaran les activitats a l’aire lliure i s'han suprimit les sessions de piscina al poliesportiu i les sortides fora de la comarca. Pel que fa al servei de menjador, cada grup de convivència dinarà a la seva aula. Hi ha, però, algunes mesures que generen maldecaps a coordinadors i famílies.

Malgrat totes les mesures que s'han pres, algunes famílies han preferit no inscriure els seus fills i filles al casal.

Els casals d'estiu tenen molt èxit a Cerdanya, ja que moltes famílies treballen durant els mesos d’estiu i busquen propostes lúdiques per als seus fills i filles. Algunes setmanes de juliol i sobretot d'agost, s'espera que s'omplin totes les places.

Parlen al vídeo: ALBERT CRISTÒFOL, COORDINADOR CASAL 'LA QUITXALLA' - ALEIX BESOLÍ, COORDINADOR CASAL 'LA QUITXALLA'