L’Alta Ribagorça ha reduït durant el confinament un 17% dels residus respecte l’any passat. Una disminució que suposa un 72 tones. Tot i que el servei de gestió de residus ha seguit en funcionament durant tot el període de confinament, el tancament de comerços, serveis d’hostaleria i turisme i la disminució de visitants a la comarca ha influït en aquest descens. Concretament on més s’ha vist aquesta reducció ha estat en les fraccions resta i cartró, ja que el rebuig s’ha reduït en 43 tones, i el cartró en més de 15.
Pel que fa al reciclatge, els percentatges s’han mantingut, i ha augmentat el reciclatge d’envasos. Però es té previst treballar encara més el reciclatge, sobretot amb restauració i hostaleria, ja que en generen gran volums. També ha incrementat els residus que es porten a la deixalleria. En aquest sentit, l’equipament ha ofert servei personalitzat de deixalleria mòbil amb més de 150 sortides realitzades.