Vilamur acollirà del 8 al 30 d’agost el festival Terra Roia. Un esdeveniment cultural amb propostes i creacions de més de 70 artistes. Es gaudirà d’un ventall ampli d’activitats entre tallers, exposicions, xerrades, actuacions, projeccions, i altres. La idea és que Vilamur sigui l’epicentre del festival, però es preveu activitats a altres nuclis del municipi i comarca del Pallars Sobirà, que es faran en la mesura del possible en espais oberts.
La fotografia serà el plat fort d’aquesta edició del festival Terra Roia, però també altres arts com les narratives, plàstiques, escèniques i musicals hi seran ben presents. Els dies centrals del festival, 13 i 14 d’agost es podrà visitar el Pavelló de la Fotografia amb imatges d’autors i entitats locals, però al llarg del mes hi haurà mostres, xerrades i presentacions a altres indrets de la comarca.