Cerdanya ja ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana del 27 i 28 de juny la primera edició del Welcome Summer, una iniciativa que vol incentivar el turisme i l'activitat econòmica a la comarca després de la crisi sanitària. Hi participaran 115 empreses de diferents sectors, tant aquelles que es dediquen a activitats turístiques, esportives o d'oci, com hotels i restaurants.

El principal reclam per venir a Cerdanya serà que cada pernoctació, àpat o activitat que es faci en un establiment adherit tindrà una bonificació d'entre 3 i 12 euros que, si el client ho desitja, es podrà convertir en un donatiu solidari. Aquest es donarà a la fundació Hospital de Puigcerdà i la Fundació Pública de Serveis Sant Roc de Bellver que el destinaran a fer front a la crisi del coronavirus.

Amb aquesta iniciativa es vol llançar un missatge positiu a la població i fer saber que la comarca està preparada per a rebre visitants. A més, els seus impulsors han deixat clar que les propostes es realitzaran en entorns segurs i amb totes les garanties sanitàries.

Durant aquests dos dies es proposen activitats per fer en família i amics, com ara sortides en globus, paintball, descoberta de l'entorn a peu o a cavall o rutes en bicicletes elèctriques com aquestes. En el cas d'aquesta empresa d'activitats ubicada a Llívia, oferirà un descompte de tres euros en el lloguer de bicicletes o a les sortides guiades que han preparat, una de les quals acaba amb una visita a un celler. A poques hores de començar el Welcome Summer, ja tenen reserves.

Pel que fa als descomptes que s'aplicaran als allotjaments seran de 12 euros, mentre que els restaurants oferiran un tast de productes valorat en 6 euros i els altres 6 s'abonaran als clients o es destinaran a les urnes de solidaritat que hi haurà a totes les empreses participants.

Paral·lelament i per complementar l'oferta del cap de setmana, s'han programat diverses activitats culturals a Puigcerdà, Alp i Llívia, com ara jazz en viu, conferències al pati del Consell Comarcal o mercat amb tast de productes.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAT CERDANYA - JORDI AMAT, RESPONSABLE LLOGUER BICIS CAMP BASE LLÍVIA