Una trentena de persones de totes les edats s'han aplegat aquest divendres davant la seu del Consell Comarcal de Cerdanya per participar en un dels actes que s'han organitzat al llarg d'aquesta setmana, amb motiu del dia de l'orgull LGTBIQ, que es celebra aquest diumenge 28 de juny. Representants polítics de l'ens cerdà i membres de l'associació LGTBIQ Cerdanya han llegit un manifest en favor de la llibertat i igualtat per a tothom i perquè cadascú estimi com vulgui. També han aprofitat per denunciar alguns casos detectats a la comarca de lgtbiqfòbia i han animat les víctimes a no quedar-se callades.

Després de la lectura del manifest, alguns dels participants han pintat un Arc de Sant Martí a tocar del pas de vianants que hi ha davant del Consell Comarcal, a la plaça del Rec de Puigcerdà.

A l'acte hi han participat diversos representants polítics locals i comarcals, com ara la presidenta i la gerent de l'ens cerdà i alguns regidors de l'ajuntament de Puigcerdà, a més de les tècniques del Consell. També hi han estat presents agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.

A banda d'aquesta, al llarg de la setmana s'han organitzat trobades amb els joves, amb berenar i dinàmiques. La cloenda serà diumenge amb un directe que oferirà l'associació LGTBIQ Cerdanya en el seu perfil d'Instagram.

En acabar, foto de família amb els i les participants.

Parlen al vídeo: LAURA DAFIS, SERVEI ATENCIÓ A LA DIVERSITAT SEXUAL I GÈNERE CC CERDANYA