Des de l'aixecament de les restriccions de mobilitat arreu de Catalunya, s'ha notat i força l'arribada de segons residents i alguns visitants a Cerdanya. Carrers, comerços, restaurants i espais naturals on passejar han recuperat l'activitat, després de mesos força buits per la situació provocada pel coronavirus. Coincidint amb l'inici de la represa, l'Oficina del Patronat de Turisme ha reobert aquesta setmana les seves portes. Des de l'ens auguren una bona campanya d'estiu, tenint en compte que molts optaran pel turisme de proximitat.

Justament des del Consell Comarcal cerdà han expressat la seva preocupació perquè no s'arribin a massificar alguns dels espais naturals més populars de la comarca. En aquest sentit, estudien limitar-ne l'accés en dies puntuals. Des del Patronat de Turisme vetllaran per donar a conèixer altres indrets menys coneguts per tal d'evitar possibles aglomeracions.

La reobertura de l'Oficina del Patronat de Turisme s'ha fet amb estrictes mesures per evitar contagis, com ara com ara limitar l'aforament a una persona, prohibir el lliure desplaçament per dins les instal·lacions o eliminar tots els fulletons informatius en paper. A partir d'ara els principals es podran descarregar al mòbil amb els codis QR.

Parlen al vídeo: MONTSE LÓPEZ, TÈCNICA PATRONAT TURISME CERDANYA