Els docents substituts de Cerdanya han aconseguit el suport de tots els ajuntaments cerdans i també del Consell Comarcal en la seva lluita per trobar una solució als greuges que pateixen pel fet de voler treballar a Cerdanya, dividida en dues províncies. Cada any, quan s’inscriuen a la borsa de treball han d’escollir entre la demarcació de Girona o la de Lleida i, per tant, perden la meitat de les ofertes, a més de la possibilitat de trobar una plaça en centres educatius allunyats. Cansats d'aquesta situació, han crear una plataforma i han iniciat un camí perquè el departament d'Educació tingui en compte aquesta problemàtica.

Des de l'ens cerdà entenen aquesta situació i fan costat a la plataforma de docents.

Un cop entregada la seva petició als Serveis Territorials de Lleida i Girona i al conseller Bargalló, els docents substitutiu seguiran buscant la complicitat dels veïns i veïnes. Aquest estiu, recolliran signatures a diferents establiments.
A Cerdanya hi ha dotze escoles públiques d’educació infantil i primària i un institut de secundària. Tal com funciona ara la borsa de substitucions, un docent només pot accedir a la meitat d'aquests llocs. Pot passar que un mestre de Bellver inscrit a la borsa dels Serveis Territorials de Lleida acabi treballant a Tremp i no pugui optar a una plaça de substitut a Bolvir o Puigcerdà.
La plataforma confia en poder tenir una solució a tot plegat de cares al setembre.

Parlen al vídeo: MARIA MONTERO, MEMBRE PLATAFORMA DOCENTS SUBSTITUTS CERDANYA - ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA