El consultori mèdic d'Alp ha reobert aquest dilluns, després de setmanes tancat per la situació provocada pel coronavirus. Ha estat el primer de la comarca en fer-ho. Així, doncs, els veïns i veïnes d'Alp i de municipis del voltant ja poden tornar a fer ús de les instal·lacions seguint una sèrie de mesures i recomanacions per evitar contagis, com ara prioritzar les consultes per telèfon. Si l'equip mèdic decideix que el pacient s'ha de visitar presencialment al consultori, aquest ha d'accedir-hi sol, amb mascareta i ha de seguir les indicacions del personal.

Només el primer matí de reobertura, el personal administratiu i mèdic ha tingut força feina, ja que molts esperaven poder-se visitar al seu consultori de referència.

Recordem que el passat mes de març la Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l’Àrea Bàsica de Salut a la comarca, va tancar tots els consultoris mèdics locals. Totes les consultes es van centralitzar als Centres d’Atenció Primària de Puigcerdà i Bellver. En els propers dies es reobriran els altres nou consultoris mèdics de Cerdanya, com el de Ger, Llívia o Prullans.

Parlen al vídeo: TOMÀS POUS, REGIDOR OBRES I SERVEIS AJUNTAMENT ALP