La flama del Canigó ha arribat aquest dimarts a Cerdanya per encendre les fogueres de Sant Joan. La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

La Flama del Canigó arribarà al llarg de la jornada d’avui a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. A Cerdanya la flama ha arribat primer a Alp i després de Puigcerdà, on s'ha llegit un manifest.
A les 22 h, s’insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge a totes les víctimes i els afectats del coronavirus, als serveis essencials, així com als presos i exiliats.

Després de la capital cerdana, la flama ha viatjat fins a Bellver i Martinet. Enguany sense acompanyament de ciclistes. De Martinet ha seguit el seu camí fins a Andorra, la Seu i comarques de Ponent.

Parlen al vídeo: RAMON SERRA, EQUIP FOC CENTRE EXCURSIONISTA BELLPUIG