El Consell d'Alcaldes de l'Alt Urgell ha proposat tres possibles ubicacions per facilitar que la comarca aculli la seu pirinenca de la futura Agència de la Natura de Catalunya. Els tres edificis existents que podrien acollir l'ens són la Casa dels Parcs dels Pirineus, l'edifici annex del Consell Comarcal i la Casa en Coll.
Els representants alt urgellencs han adreçat una carta on detallen les propostes al conseller de Territori, Damià Calvet, després que va prometre la setmana passada que el nou òrgan serà descentralitzat i present en aquelles zones més afectades per normes ambientals.

Dos dels espais es troben al municipi de la Seu d'Urgell.

La tercera opció es localitza al municipi d'Alàs i Cerc i és propietat de la Generalitat. Actualment funciona com a espai vinculat a l'aprenentatge de la natura, però no està previst de moment per desenvolupar-hi una funció administrativa.

Parlen al vídeo: ROSA FÀBREGA, PRESIDENTA CONSELL D’ALCALDES DE L’ALT URGELL