Des d'aquest dilluns i fins al 7 de febrer, els usuaris de la R3 es trobaran amb un servei d'autobús entre la Tor de Querol i Ribes de Freser. Tal com va anunciar fa uns dies, Adif ha començat les obres de millora al túnel de Toses, que obliguen a interrompre el servei ferroviari en aquest tram.
El servei de bus comunica les poblacions afectades pel tall, com la Tor de Querol, Puigcerdà, Alp o la Molina. Aquesta mesura fa que el temps del viatge s'allargarà en uns 50 minuts respecte el recorregut habitual, que normalment és de tres hores i quinze minuts des de la capital cerdana fins al centre de Barcelona.
L'actuació té com a objectiu millorar el revestiment i el drenatge longitudinal en ambdós costats de la via per tal d'assegurar l'estabilitat i seguretat. A més, s'eliminarà la limitació temporal de velocitat que es feia fins ara.
Des del consistori de Puigcerdà entenen la necessitat i urgència dels treballs i reclamen que es mantingui la freqüència de viatges i la puntualitat del servei.

L'aturada del servei ferroviari coincideix amb l'inici de la represa i, per tant, de la temporada turística de l'estiu. L'equip de govern, però, creu que es comencin quan es comencin afectaran moments de molta afluència de visitants.

Des de l'ajuntament han insistit en que aquesta línia de rodalies ha de ser segura i fiable i que, en un futur, es pugui reduir el temps de trajecte per poder competir amb el transport privat. També han demanat que es tirin endavant els projectes de millora que fa anys arrossega la R3, com ara el desdoblament fins a Vic i després fins a Ripoll.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ