La mitjanit del diumenge 21 de juny s'han reobert les fronteres terrestres entre Espanya i França. Això vol dir que s'aixequen les restriccions de mobilitat en zones frontereres, com Puigcerdà amb la Guingueta d'Ix. Així, doncs, els veïns i veïnes de l'Alta i la Baixa Cerdanya han recuperat les relacions socials, laborals o econòmiques que mantenen habitualment. De fet, la reobertura de la frontera ja s'ha notat en aquests primers dies, per exemple, al mercat del diumenge de Puigcerdà, on han tornat a rebre clients de la Catalunya Nord.
Des de l'ajuntament de la capital cerdana celebren l'obertura de les fronteres a la comarca i la recuperació dels fluxos naturals entre els seus veïns.

L'obertura de la frontera ha estat molt esperada per al sector turístic d'una banda i altra, que esperen l'arribada de visitants. A més, a l'Alta Cerdanya hi ha moltes segones residències de ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana que ja hi poden tornar.
Recordem que des del passat 17 de març, hi havien controls policials a les zones frontereres per evitar la propagació de la covid-19. També es van bloquejar els camins i carreteres secundaris, com ara el que enllaça Llívia i Estavar o Puigcerdà i Enveig.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ