L’agument del preu del menjador escolar ha entrat al ple celebrat aquesta setmana del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Junts i Esquerra Republicana afirmen que es tracta d'un lleuger increment. Amb la pujada de les tarifes, un menú escolar tindrà un cost de 6,33 euros diaris per l'alumnat que es quedi habitualment al menjador, quan el curs 2019 -2020 era de 6,20 €. Pels estudiants que utilitzin puntualment el servei de menjador el preu serà de 6,96 €, enguany era de 6,50 euros.

El grup de l'oposició ha demanat a l'equip de govern que es replantegi la decisió. A més, CompromísXPirineu s'ha ofert a treballar plegats per buscar alternatives per reduir el preu del servei.

En un altre ordre de qüestions, a la sessió s'ha donat llum verda al conveni amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per a la gestió del servei de Transport a la Demanda per aquest any. L'acord incorpora una millora del finançament que el situa a més de 200.000 €. També amb relació al servei de transport, s'ha aprovat els plecs i els acords de contractació de dues línies. Per una banda, la línia 10 Vilanova de Banat amb destinació a la Seu d'Urgell per un import de 21.000 euros en 5 anys, i d'altra banda, la línia 20 Tuixent – La Seu d'Urgell per un import superior als 100.000 en cinc anys.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL - SERGI PARRAMON, PORTAVEU ERC - CARLOTA VALLS, PORTAVEU COMPROMÍSXPIRINEU