Miquel Sala ha renunciat a la presidència del Consell Comarcal de l'Alt Urgell en el ple celebrat aquest dimecres al vespre. Sala deixa de ser el màxim representant de la institució, però manté el càrrec de conseller.

El govern del consell comarcal és de coalició. Els dos primers anys està en mans de Junts x l'Alt Urgell i els dos següents d’Esquerra. Per seguir amb el pacte de govern, qui rellevarà Sala al capdavant de l’ens serà una representant de Junts.

Tanmateix, l’oposició suggereix un canvi en els tempos de l'acord, per tal d'evitar que hi hagi un president entrant cada any.

Junts x l'Alt Urgell ja ha escollit candidata per subsistir a Sala, és l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet Josefina Lladós. Perquè Lladós accedeixi a la presidència, primer ha d'entrar al consell, pel que Imma Salvador renuncia a ser consellera. I posteriorment, el ple ha d’aprovar que sigui la presidenta.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL - SERGI PARRAMON, CONSELLER ERC - CARLOTA VALLS, CONSELLERA COMPROMÍSXPIRINEU