Aquestes estanteries, ara buides, s'aniran omplint en els propers dies, de productes alimentaris de la comarca i, també, d'altres punts del país. Està pràcticament tot a punt per a l'obertura de la nova agrobotiga, un projecte impulsat des de la fundació Adis amb col·laboració amb l’Associació Agroalimentària de Cerdanya. La iniciativa pretén facilitar la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional. En aquest cas, es comptarà amb 4 treballadors.

L’agrobotiga es troba al carrer Solana, molt a prop de la plaça del Call de Puigcerdà. D'aquí poc, veïns i visitants podran trobar-hi diferents productes agroalimentaris i també d'altres.

El projecte de l’agrobotiga s’emmarca dins el programa ‘Incorpora’m’, que va engegar l’entitat l’any 2016 amb l’objectiu de facilitar la integració laboral de les persones amb diversitat funcional, ja sigui inserint-les en empreses ordinàries o bé creant nous llocs de treball. Des de fa poc, el programa s'ha convertit en cooperativa de treballadors i usuaris.
En els darrers mesos s'ha fet l'adequació del local, cedit per l'ajuntament de Puigcerdà, el qual disposa d'una zona de venda dels productes, magatzem i despatx. El cost de l'actuació ha estat d'uns 120.000 euros. D’aquests, un terç l’aportarà la diputació de Girona, un altre terç fundacions privades i els altres 40.000 euros aniran a càrrec d'alguns ajuntaments de la comarca, com el de Puigcerdà, Bolvir o Fontanals.
A banda d'aquesta, el programa Incorpora’m té altres iniciatives en funcionament, com ara el servei d'econeteja o el de distribució de publicitat. L'objectiu final es poder inserir laboralment la cinquantena de persones que té actualment la borsa de treball de l’entitat.

Parlen al vídeo: ESTHER DALMAU, RESPONSABLE PROJECTE INCORPORA'M