El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la Proposició de llei de creació de l’Agència de la Natura. Una agència que neix envoltada de controvèrsia i amb veus discrepants arreu del mon rural. Precisament dilluns una representació es va reunir amb membres del govern de la Generalitat per exposar les seves queixes a com s’havia gestionat la creació de l’ens i demanar-ne l’ajornament de l’aprovació. Tot i així, el conseller es reafirma en que “és una oportunitat per cuidar millor el patrimoni natural de Catalunya i contribuir a millorar el món”. L’Agència disposarà d’autonomia financera i recursos propis per a desplegar polítiques de protecció del medi natural, com el Fons del Patrimoni Natural que es dotarà amb el 50% de l’import que es recapti de l’impost sobre les emissions de CO2.
D’altra banda, un cop s’ha sabut l’aprovació de la proposició de llei, l’Ajuntament d’Esterri de Cardós ha emès un comunicat on demana a les entitats del Pallars Sobirà suport perquè Casa Bringué de Ginestarre sigui la futura seu de l’Agència de la Natura al Pirineu. Es remarca que el Pallars Sobirà ha de tenir una de les seus d’aquesta Agència.