La Diputació de Lleida ha aprovat el conveni de col·laboració amb els consells comarcal de l'Alt Urgell, el Solsonès i el Pallars Jussà, corresponents a projectes FEDER de Catalunya entre els anys 2014 i 2020.
L'ens aportarà un milió d'euros per totes les propostes comarcal. Els tres projectes compten amb una despesa elegible final de més de 4 milions d'euros i un cofinançament FEDER de 2 MEUR €. Les subvencions de la diputació correspondran al 25% de les despeses elegibles de cada comarca. El projecte Impulsa Energia de l'Alt Urgell percebrà 354.000 euros, per a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat i edificis públics del territori alt urgellenc.

A més, l'Alt Urgell rebrà 42.000 euros del nou pla de la Diputació de Lleida per ajudar a finançar el servei de teleassistència i la prestació d'ajuts d'urgència. La prestació arriba arran de la crisi sanitària, on els ens locals de la demarcació han hagut d'assumir l'increment de la despesa en l'atenció social de persones vulnerables.

La Diputació ha donat llum verda a les dues qüestions en el ple d'aquest dijous al matí de forma telemàtica. El consell comarcal de l'Alt Urgell per la seva banda, aquest dimecres al vespre, ja ha celebrat el primer ple presencial després del confinament amb les mesures de seguretat. Val a dir que la sessió s'havia programat inicialment per via telemàtica dijous 11, però es va suspendre per problemes tècnics.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL ALT URGELL