El Consell Comarcal de l'alt Urgell ha aprovat per unanimitat una moció de suport al sector de la caça. S'ha remarcat el paper que tenen els caçadors en l'agricultura i la ramaderia de la comarca, així com en la prevenció d'accidents de trànsit causats per la fauna salvatge.

Els consellers també s'han mostrat crítics amb l'increment de les sancions que afecten el col•lectiu d'acord amb la llei 5/2020 del 29 d'abril. Les multes per infraccions molt greus van dels 3.001 euros als 120.000 euros.

Així mateix, demanen la creació d'una llei de caça catalana, assenyalen que la normativa vigent data dels anys setanta i és d'àmbit espanyol.
En la sessió celebrada aquest dimecres al vespre també s'ha validat la moció de suport per la lluita contra el despoblament a l'Alt Pirineu.

D'altra banda, s'ha retirat una moció de suport als guaites forestals. L'equip de govern al•lega que espera informació del departament d'interior al respecte.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT URGELL - CARLOTA VALLS, REGIDORA DE COMPROMÍSXPIRINEU