Durant aquesta setmana i fins al 30 de juny, la Pobla de Segur ha organitzat un concurs de balcons florits. La idea és embellir i donar color a la Pobla a través de balcons, finestres, patis i porxos del municipi que siguin visibles des del carrer. Aquest dimecres el jurat del concurs s’ha passejat pels carrers per poder avaluar les decoracions i ha remarcat la implicació dels participants.

Cada balcó o espai que s’ha apuntat al concurs disposa d’un cartell que indica la seva participació en la iniciativa. I es donaran 3 premis d’entre 200 i 50 euros. Precisament aquest dijous a la Pobla és un dia assenyalat, la Mare de Déu de Ribera, i la vetlla la baixada de falles. Una festa que marca el començament de l’estiu i el bon temps. Enguany per la situació que es viu només s’ha pogut fer un acte simbòlic amb pocs membres de l’Associació de fallaires. Però des del consistori s’espera que iniciatives com la decoració de balcons ajudin a donar color al poble.

Els muntatges han estat diversos i imaginatius. S’ha decorat balcons, finestres i entrades de cases. Aquesta és la primera edició del concurs, i la participació fa pensar en poder repetir cada any.

Parlen al vídeo: MARIBEL SEGÚ, regidora sostenibilitat i acció cívica de la Pobla de Segur