Les comarques pirinenques seran un dels destins preferits d'aquest estiu atípic, a causa de l'impacte del coronavirus. Segons un estudi elaborat per la consultora Tourislab, el tancament de fronteres, les mesures de seguretat i la disminució dels ingressos familiars faran que molts optin per destins de natura propers i en zones poc poblades.
Segons aquesta enquesta, un 52,2% dels catalans viatjarà aquest estiu, mentre que el 47,8% restant no té previst fer-ho. Dels ciutadans que no es mouran, prop del 34% ho senten desconfiança davant la pandèmia i les mesures higièniques, mentre que el 30% es quedaran a casa per problemes econòmics.
Del percentatge de catalans que té previst viatjar, el 52% passarà les vacances d'estiu a Catalunya mateix, el 28,2% viatjarà per Espanya i només el 19,7% anirà a l'estranger. A l'estudi es destaca que el principal motiu per escollir viatjar per Catalunya és el suport a l'empresa local.
L'anàlisi també confirma que el Pirineu i la Costa Brava seran les destinacions més demanades, amb preferència per localitzacions properes a la natura per evitar aglomeracions. Els apartaments turístics o cases rurals seran les opcions més buscades.