El Conseller de territori i sostenibilitat, Damià Calvet, durant la seva visita a Sort aquest dilluns a la tarda també ha aprofitat per remarcar que veu l’Agència de la Natura com un valor afegit pel territori. També que s’ofereix un desplegament territorial de l’agència, ja que no es vol que estigui centralitzada.

Calvet, ha comentat que entén i respecta les reticències i en aquest sentit ha ampliat la representació territorial al consell de direcció de l’agència.

El conseller també ha remarcat que s’ha ofert al territori un procés participatiu a l’hora de redactar els estatuts de l’agència. Procés que començarà immediatament un cop s’hagi aprovat al Parlament.
Tot i que aquest dilluns al matí el conseller Calvet, abans de pujar al Pallars Sobirà, el president Torra i director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, s’havien reunit amb una delegació de la plataforma en defensa del món rural que ha tornat a plantejar la derogació o l’ajornament de la Llei de creació de la nova Agència de Patrimoni Natural.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT