La Generalitat ha accelerat els treballs per desplegar la la fibra òptica fins a Puigcerdà. Aquestes obres consisteixen en la canalització del tram entre Bagà i la capital de Cerdanya i formen part del pla del govern per connectar 10 capitals de comarca. Aquests darrers dies, els conductors i conductores han vist com operaris treballaven a la E9, a prop d'Alp, uns treballs que han obligat a establir pas alternatiu en alguns moments.
Les necessitats generades pel teletreball o la formació en línia, fan més necessari disposar de la xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents. Per això el govern va aprovar d’urgència el desplegament de la fibra òptica per garantir la connectivitat arreu del territori.
S’espera que al llarg d’aquest 2020 totes les capitals de comarca estiguin connectades, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitats, el 84% de la població de Catalunya. Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca.