Des d'aquest dilluns 15 de juny es permet la mobilitat entre les regions sanitàries que es troben en la fase tres. Això vol dir totes menys les de Barcelona i Lleida. Així, doncs, els veïns i veïnes de la Catalunya Central, Girona, Tarragona i les Terres de l'Ebre ja poden desplaçar-se al Pirineu i a la inversa. A primera hora del matí el flux de vehicles ha estat constant a la zona del peatge del Túnel del Cadí, porta d'entrada a Cerdanya i altres punts del Pirineu. De moment sense aglomeracions, a l'espera de veure què passarà quan puguin arribar els ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
L'arribada dels visitants i segons residents genera algunes contradiccions la territori, ja que alguns ho viuen amb certa por. El sector turístic, és a dir, hotels, restaurants i comerços, esperen, però, la seva arribada per reactivar l'economia de la zona.

Des de la comarca es preveu que, un cop finalitzin les restriccions de mobilitat per a tothom, hi hagi força afluència de turistes a les zones naturals de muntanya més populars, com pot ser els llacs de Malniu o Prat de Cadí. En aquest sentit, des de l'ens cerdà es plantegen com regular l'accés a aquests espais.

Amb la flexibilització de la mobilitat, els hotels de Cerdanya es plantegen reobrir en els propers dies, alguns fins i tot a finals d'aquesta setmana. D'altres, ho faran a principis de juliol.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA