S'esperava l'obertura de fronteres terrestres el proper 1 de juliol però, finalment, Espanya ho farà abans del previst. Les fronteres es reobriran quan acabi l'estat d'alarma, és a dir, el 21 de juny.
La notícia ha estat molt ben rebuda a Cerdanya, on moltes entitats han demanat diverses vegades la reobertura dels espais fronterers per facilitar el flux de veïns i veïnes de la zona nord i sud de la comarca. A més, el sector turístic de les dues bandes espera començar a recuperar clients.

Malgrat veure amb bons ulls l'esperada reobertura de la frontera, des del territori lamenten que no s'hagi fet abans, ja que recordem hi ha restriccions des del passat 17 de març. A més, remarquen les dificultats en que s'han trobat alguns veïns per anar a treballar a una banda o altra.

Cal recordar, també, que a l'Alta Cerdanya hi ha moltes segones residències de ciutadans de la Catalunya sud que, per tant, a partir del 21 ja podran tornar-hi.

Parlen al vídeo: LAURENT LEYGUE, VICEPRESIDENT COMUNITAT COMUNES PIRINEUS CERDANYA