La frontera entre Espanya i Andorra s'ha reobert de manera parcial aquest divendres. Es permeten els desplaçaments del Principat cap a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, que es troben en la fase 3 de la desescalada des d'aquest dilluns. Tanmateix, no hi ha reciprocitat en l'obertura. Els habitants de l'Alt Pirineu i l'Aran no poden anar a Andorra fins que no s'aixequi l'estat d'alarma, decretat fins al pròxim 21 de juny.

Aquest divendres els primers residents andorrans han accedit al Pirineu català, tot i que la policia nacional ha obligat alguns vehicles a fer mitja volta.

Amb l'entrada d'andorrans a la regió, l'alcalde de la Seu d'Urgell subratlla les millores que comporta.

La decisió arriba després que el govern espanyol va decidir dimecres que els residents a Gibraltar ja podien viatjar a Andalusia, quan encara es mantenen restriccions de mobilitat entre regions sanitàries a Catalunya.
Durant el període de l'estat d'alarma, els treballadors fronterers han pogut travessar la frontera sempre que presentessin la targeta de permís de treball. També ho han fet aquelles persones que tenien alguna visita mèdica, i els transportistes de mercaderies.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL