La qüestió de l'ús dels bufadors per netejar els carrers de la Seu d'Urgell ha tornat al plenari d'aquest mes de juny. En aquesta ocasió, marcada pel context sanitari del coronavirus. El regidor de Compromís x La seu, Àngel Rubio, ha sol•licitat en el torn de precs buscar una alternativa als bufadors, especialment en l'actual pandèmia de la COVID-19.

L'equip de govern ha defensat l'ús d'aquests aparells al·legant que amb la informació que es disposa ara per ara, no suposa un risc d'acord amb els criteris de salut pública.

L'alcalde alt urgellenc ha explicat que els bufadors s'utilitzen principalment els mesos de juliol a desembre, quan hi ha fulles a la via urbana.

El regidor de Compromís ha assenyalat que a la capital catalana s'ha prohibit l'ús de bufadors en zones verdes. El batlle ha respost que cal tenir en compte la diferència dels nivells de contaminació entre Barcelona i la seu d'Urgell. Fàbrega ha afegit que protecció civil no ha desautoritzat emprar aquests aparells.

Parlen al vídeo: ÀNGEL RUBIO, REGIDOR COMPROMÍSXLASEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL