Una vintena de professores substitutes de Cerdanya han format una plataforma per denunciar els greuges que els suposa la divisió provincial de la comarca. Cada any, quan s'inscriuen a la borsa de treball han d'escollir entre la demarcació de Girona o la de Lleida i, triïn una o l'altra, renuncien a la meitat de les ofertes. A més poden obtenir plaça a centres educatius allunyats dels seus domicilis.

Des de la Plataforma Docents Substituts de Cerdanya expliquen que si bé a la comarca hi ha dotze escoles públiques d'educació infantil i primària i un institut de secundària, amb el funcionament actual de la borsa de substitucions només poden optar, doncs, a la meitat. 

Es pot donar el cas, per exemple, que una persona docent de Puigcerdà que s'inscrigui a la borsa dels Serevis Territorials de Girona acabi treballant a Blanes i no pugui optar a cap plaça vacant de Bellver o Prats.

Per tot plegat demanen al departament d'Educació una solució que tingui en compte la singularitat de Cerdanya, dividida entre dues províncies.

Segons han explicat des de la plataforma, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ja coneix aquesta problemàtica.

De moment, han recollit més de 600 signatures, entre les quals hi ha la de molts professors que treballen a la comarca. També han rebut el suport del Consell Comarcal cerdà i dels sindicats UGT, CCOO i Intersindical. A més, busquen el suport de tots els alcaldes i alcaldessa de Cerdanya.

Parlen al vídeo: LUCI MIR, PORTAVEU PLATAFORMA DOCENTS SUBSTITUTS CERDANYA