Després de la finalització forçosa de la temporada d'hivern, les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat es preparen aquests dies per l'inici de les activitats d'estiu sota el lema Respira Natura. FGC ha programat totes les obertures i activitats conjuntament amb les autoritat locals i comarcals, per tal de donar una oferta global i ajudar a la recuperació de l’economia del territori.
L'obertura de les estacions es farà de manera progressiva. En el cas de la Molina, ho farà el proper 20 de juny. A banda del conegut bike-park, que ja s'està preparant el seu traçat, destaca la posada en servei per primer cop a l'estiu del nou tram del telecabina fins al Niu de l’Àliga. Al cim de la Tosa d'Alp, a 2.537 metres, s'ha instal·lat un punt d’observació panoràmic amb vistes de la Cerdanya, Berguedà i el Ripollès. A través de l’e-tiquet del mòbil, el visitant podrà comprar des del bitllet senzill de pujada-baixada del telecabina fins a un paquet exclusiu que inclou també un dinar gastronòmic.
El 4 de juliol es posarà en marxa el Tren dels Llacs i pel que fa a les estacions d’Espot, Port Ainé i Boí Taüll no explotaran les seves instal·lacions de muntanya a l’estiu però són continuaran sent destins per fer tota mena d’excursions i rutes de senderisme, a més de ser la porta d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Totes les explotacions disposaran de senyalització informativa sobre la normativa per complir amb els requeriments de les autoritats sanitàries.