El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dimecres les obres de desplegament de la fibra òptica al tram Sort-Alt Àneu, on ha anunciat que amb el pressupost sobrant d’aquest tram es ramificarà la fibra òptica cap a la Vall Ferrera i la Vall de Cardós.

El conseller ha remarcat que amb aquestes obres, el 90% de la població del Pallars Sobirà quedarà connectat.
El pressupost per aquest tram són 2 milions i mig d’euros, dels quals 1,3 es destina al tram principal i la resta a les ramificacions cap a valls. Aquest tram enllaça les capitals de comarca del Pallars Sobirà i de la Vall d’Aran.
D’altra banda s’ha remarcat que tot i que l’Alta Ribagorça no tindrà xarxa directa de fibra de la Generalitat aquest 2020, sí que s’està dissenyant una solució.

A banda de la fibra, la conselleria aposta per fer arribar l’alta velocitat de xarxa a tots els pobles, i ho farà mitjançant solucions tecnològiques inalàmbriques. Les telecomunicacions són un element essencial per frenar el despoblament.

Parlen al vídeo: JORDI PUIGNERÓ, CONSELLER DE POLÍTIQUES DIGITALS I ADMINISTRACIÓ PÚBLICA