El grup municipal d'ERC Puigcerdà i jovent republicà a Cerdanya celebren l'inici de la retirada dels vehicles abandonats al municipi. A finals del 2018, la formació va denunciar l'abandó massiu de cotxes a la via pública i la manca de previsió de l'equip de govern per a retirar-los. Des de fa uns dies, la Policia Local etiqueta aquells vehicles estacionats al mateix lloc des de fa mesos. Des d'ERC esperen, però, que l'actuació no es quedi aquí.

A nivell normatiu, l’actuació conjunta de la Policia Local, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Puigcerdà estableix un període aproximat de sis mesos des de l’inici dels tràmits legals fins a la retirada definitiva dels turismes abandonats al centre de desballestament. Des d'ERC han lamentat l'estat en que es troba actualment el desballestador municipal, situat provisionalment a l'antic escorxador, a la colònia Simon.

Els republicans han recordat que en el pressupost municipal d'enguany no hi ha cap partida destinada a buidar de vehicles la zona on s'estan dipositant.
La formació ha comptabilitzat més de setanta cotxes abandonats a Puigcerdà, alguns en mal estat. Això, creuen, malmet la imatge del municipi, a més de representar un perill per als ciutadans i una amenaça per al medi ambient.

Parlen al vídeo: JOAN MANEL SERRA, CAP OPOSICIÓ (ERC) PUIGCERDÀ