Compromís X Pirineu lamenta que l'equip de Govern del Consell Comarcal de l'alt Urgell hagi aprovat un augment del preu del menú escolar en el context de crisi econòmica a causa del coronavirus. La proposta es va presentar la setmana passada a la Junta de Govern, amb els vots favorables de Junts i Esquerra, i el posicionament en contra de Compromís. La decisió s'haurà de ratificar al ple comarcal.

Amb l'increment de les tarifes, un menú escolar tindrà un cost de 6,33 euros diaris per l'alumnat que es quedi habitualment al menjador, quan el curs 2019 -2020 era de 6,20 €. Pels estudiants que utilitzin puntualment el servei de menjador el preu serà de 6,96 €, aquest curs era de 6,50 euros.

La consellera de CompromísXPirineu, Carlota Valls, explica que la proposta es va presentar a l’empara d’un suposat estudi de costos elaborat per l’empresa pública IAUSA, i segons detalla Valls l’informe no es va presentar.

Parlen al vídeo: CARLOTA VALLS, CONSELLERA COMPROMÍSXPIRINEU