Coincidint amb l'entrada de l'Alt Pirineu i Aran a la fase 3 del pla de desescalada, s'ha reobert al públic l'Oficina de Turisme de Puigcerdà, ubicada al campanar de Santa Maria. L'equipament, que obrirà en el seu horari habitual, compta amb diferents mesures de prevenció de contagis, com són un circuit d'entrada i sortida en portes diferents, pantalles protectores o gel hidroalcohòlic. A més, per accedir a l'oficina cal respectar l'aforament, portar mascareta i desinfectar-se les mans. Per minimitzar el contacte físic amb els materials informatius, els usuaris poden accedir des del mòbil a mapes, fulletons o guies mitjançant codis QR.

Aquests primers dos dies de reobertura, l'oficina ha rebut algunes consultes, la majoria per telèfon. Si bé alguns veïns i veïnes fan ús de l'equipament, el gruix de consultes prové del turisme, que s'espera que torni a visitar la comarca a finals de juny.

Pel que fa a les vistes al campanar que s'ofereixen des de l'Oficina de Turisme, aquestes es programaran cada 15 minuts en grups reduïts, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i garantir així les mesures de distanciament i aforament de l’espai

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ BARRAGÁN, TÈCNICA OFICINA TURISME PUIGCERDÀ