Tsunami rural ha promogut per aquest dimarts 9 de juny una concentració al Parlament de Catalunya en protesta per la gestió que s’està fent per la creació de l’agència de la natura impulsada per un grup de parlamentaris de diferents grups. Des del Pallars Sobirà s’ha organitzat un autocar que baixa a la concentració i que passa per Sobirà i Jussà a recollir els representants que se sumen a la protesta. Ja dimecres passat es va dur a terme una concentració multitudinària del mon rural, amb agents públics i privats, en protesta contra la forma com s’està creant aquesta agència.
Des de diferents ens locals i comarcals del mon rural català es reclama una major participació en l’organisme. Precisament l’Ajuntament de Tremp en ple de la setmana passada en va aprovar una moció en contra amb els vots favorables d’Esquerra i Compromís per Tremp.

Es demana que es repensi tenint en compte el territori, la gent que hi viu i el coneix. L’experiència de tots els sectors del mon rural d’arreu de Catalunya.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP