A Cerdanya el pas de la fase 2 a la 3 de la desescalada no s'ha notat massa en el dia a dia dels seus veïns i veïnes. Els centres educatius continuen oferint als alumnes suport personalitzat o en grups reduïts i els bars i restaurants que van obrir fa uns dies segueixen rebent clients, respectant les mesures de prevenció de contagis com ara la limitació de l'aforament, que ara és de fins al 75% a les terrasses exteriors.
Des de la comarca creuen que el canvi es notarà quan es recuperi la mobilitat entre regions sanitàries i els visitants i segons resident puguin tornar a venir. En aquest sentit, des de l'ajuntament de Puigcerdà confien en tenir una bona campanya d'estiu, malgrat la delicada situació que ha deixat la crisi sanitària.

Per la seva banda, des de l'ajuntament d'Alp també creuen que l'entrada a la tercera fase no es notarà massa al municipi, que també es troba a l'espera de l'arribada del turisme d'estiu.

La fase 3 cap a la nova normalitat ha permès la reobertura de les sales de gimnàs del poliesportiu de Puigcerdà, així com de l'Oficina de Turisme. Aquest equipaments s'afegeixen als que ja van reobrir fa uns dies, com ara la biblioteca Comtat de Cerdanya, l'Arxiu Comarcal o el Museu Cerdà. Pel que fa als allotjaments turístics, la majoria continuen tancats a l'espera de que s'aixequin les restriccions de mobilitat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP