Segueix el degoteig d'ajuntaments cerdans que anuncien la suspensió de la festa major. El consistori d'Alp ha decidit, finalment, que tampoc organitzarà la seva festa aquest estiu tenint en compte la situació provocada pel coronavirus i la impossibilitat de garantir les mesures de prevenció de contagis. Així, doncs, la festa de Sant Pere, que hauria d'haver-se celebrat el 29 de juny, haurà d'esperar l'any vinent.

La festa major d'Alp acostuma a durar almenys tres dies i es programen tot un seguit d'activitats per a tots els públics i gustos, com ara un sopar popular a la plaça major, cercavila de gegants i grallers, campionat de botifarra o una nit de música dedicada als joves. Malgrat no poder celebrar-se el gruix del programa, l'equip de govern en mantindrà una petita mostra el dia de Sant Pere.

Pel que fa a la resta d'activitats culturals i lúdiques de l'estiu, l'ajuntament ha avançat que esperarà a l'últim moment per decidir si se'n pot mantenir alguna.

Recordem que Alp i Bellver haurien celebrat la festa major al juny, mentre que Puigcerdà la programa el mes de juliol. Ara per ara totes han estat cancel·lades i només falta conèixer si l'ajuntament de la capital cerdana mantindrà o no la Festa de l'Estany, que té lloc a finals d'agost.

Parlen al vídeo: IGOR ROIG, REGIDOR DE CULTURA I FESTES ALP