Aquesta tarda s’ha reobert al trànsit el Túnel del Bordar a la carreta N-145, després de més de 24h tancat per l'esllavissada de pedres i terra que es va produir dimecres al migdia. L'incident va tenir lloc a la boca sud del túnel, al límit del terme municipal de les Valls de Valira i la Seu d'Urgell.
A l’hora del tancament de l’edició de l’informatiu, es dóna pas alternatiu als vehicles per l’interior del túnel. Durant les tasques de neteja i reparació s’ha donat pas pel tram de l'antiga via que hi ha al costat del túnel que connecta la capital alt urgellenca i Andorra.
La causa del despreniment ha estat la ruptura de la conducció d'un dels regs que passa a uns 100 metres per damunt de la galeria. Els operaris de manteniment van activar un dron amb càmera per conèixer com s'havia originat l'esllavissada. Durant el dimecres s'ha netejat el material que havia caigut a la calçada.
L'afectació en el trànsit ha estat menor atès que el volum de vehicles a disminuït d'acord amb la restricció dels desplaçaments per l'estat d'alarma per part del govern espanyol. Només estan permesos els viatges al principat per motius mèdics, laborals i transport de mercaderies. A més, estan prohibits els desplaçaments entre regions sanitàries, a excepció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que s'ha unificat el trànsit de les tres regions que la conformen.
L’N-145 va ser reformada totalment el 2013, dos anys més tard del previst i va tenir un cost de 27,6 milions d’euros, un 10% més del pressupost inicial.