L’església de Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí, ha rebut aquest dijous els primers visitants després de més de dos mesos i mig tancada. És el primer temple del conjunt romànic de la Vall que obre, això sí, sota estrictes mesures higièniques per garantir la seguretat tan de visitants com de treballadors.

L’aforament és de 15 persones per grup, amb horari d’entrada i sortida, ja que després de cada visita es neteja el temple. Al terra hi ha senyalitzats els espais on s’ha de col·locar cada persona per garantir les distàncies de seguretat, però des de cada punt senyalat es veu el mapping.
Pel que fa a l’entrada, fins al 21 de juny és gratuïta.

La idea és obrir, per odre, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall i finalment les esglésies de Barruera i Durro. Amb la intenció que al mes de juliol estiguin tots els temples oberts.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA VALL DE BOÍ