Diverses veus del territori pirinenc rebutgen la creació de l'Agència de Patrimoni Natural. Però que serà aquesta oficina? El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, explica que representa un canvi instrumental per agilitzar gestions on la direcció de Patrimoni Natural esdevindria una agència.

Miralles assegura que el nou organisme disposarà de més recursos per atendre les demandes del territori.

També afirma que el Consell de direcció de l'agència tindrà representants territorials, tot i que el govern disposaria de majoria absoluta segons exigeix la normativa espanyola.

El parlament de Catalunya debatrà la Proposició de llei de la creació de l'agència el pròxim 17 de juny. La proposició s'ha projectat a la cambra catalana amb el suport de JuntsxCat, Esquerra, PSC i En Comú Podem.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL POLÍTIQUES AMBIENTALS I MEDI NATURAL