Després de dos mesos i mig, la Pilar pot tornar a visitar el seu pare, en Jesús, que viu a la residència sociosanitària de Puigcerdà. Durant la crisi del coronavirus, cap persona externa podia accedir al centre i els familiars i amics només podien contactar amb els residents a través de trucades o videotrucades. Des d'aquesta setmana es permeten les trobades, que es fan a l'exterior de l'edifici, on s'ha dissenyat un circuit limitat per tanques. Però abans de poder parlar amb els avis i avies, el personal de la residència pren la temperatura als familiars, els dona una mascareta i els fa netejar les mans amb gel hidroalcohòlic. Tot per seguir protegint aquest col·lectiu vulnerable.

Les visites duren uns 20 minuts i, de moment, cada familiar en pot fer una per setmana. Quan acaba la trobada, es fa una desinfecció de l'espai i es prepara per la següent.
Abans de començar a gestionar les visites, es va preguntar als familiars si voldrien veure els residents i el 95% van dir que sí. De fet, aquests darrers dies el telèfon de la residència no para de sonar per demanar hora per venir al centre.

Són molts dies sense poder-se veure cara a cara, sense pantalles, i l'estona que poden compartir l'aprofiten al màxim.

Es preveu que cada dia es programin una vintena de visites en total, tant de la Unitat residencial com de la de Psicogeriatria i la de Mitja Estada Polivalent.
La residència de Puigcerdà té actualment un centenar de residents i fins a dia d'avui, no s'ha registrat cap cap de covid-19.

Parlen al vídeo: DAVID FERNÀNDEZ, GERENT FUNDACIÓ HOSPITAL PUIGCERDÀ - PILAR MAGRO, FILLA D'UN RESIDENT