Puigcerdà no tindrà aquest mes de juliol dues activitats estrella: la Festa Major del Roser i la Setmana Cultural. L'ajuntament ha fet oficial aquest dimarts la decisió de suspendre aquests actes degut a la situació actual de pandèmia de la Covid-19. Així, doncs, com han fet la majoria de consistoris, enguany no celebraran la seva festa major ja que no es pot garantir el compliment de les mesures de prevenció de contagis.

Pel que fa a la Setmana Cultural, que havia de tenir lloc del 28 de juny al 12 de juliol, el consistori ha optat per traslladar-la a la segona quinzena d'octubre, mantenint només la participació de les entitats locals, que acostumen a ser la majoria.

La proclamació dels guanyadors del premi Literari Vila de Puigcerdà també es farà durant la Setmana Cultural, així com l'entrega del premi Roser d'Or per a les entitats i el concurs Imatges de Puigcerdà.
Altres propostes culturals que hi havia previst aquest juliol a la capital cerdana són els dos concerts de Txarango que tampoc es celebraran.
De cares a l'agost, l'equip de govern estudia l'organització d'alguna activitat en espais on es pugui controlar l'aforament, com ara al teatre del Casino Ceretà.
De moment, l'ajuntament no ha decidit si suspendrà o no la Festa de l'Estany i, en el cas que es celebrés, tampoc se sap en quines dates. Recordem que aquesta festa té lloc l'últim diumenge d'agost que comença amb 2 i és una de les més concorregudes de la comarca.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - ÀLEX RUBIO, REGIDOR CULTURA I FESTES PUIGCERDÀ