Disset dels dinou alcaldes de l'Alt Urgell reclamen tenir veu en el procés de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya. Els representants municipals han subscrit una moció per demanar "ser escoltats" abans que la llei es debati al Parlament. L'acord es va prendre en el darrer Consell d'Alcaldes, celebrat la setmana passada per via telemàtica.

A més, els batlles lamenten que "pràcticament cap dels ajuntaments de l'Alt Urgell ha tingut coneixement de la tramitació d'aquesta llei ni del seu contingut". Per aquest motiu, expliquen que en els darrers dies, s'ha mantingut reunions amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, el diputat al Parlament Francesc Viaplana i representants de Boscat.

Els alcaldes alt urgellencs creuen que hi ha dubtes o matisos que caldria que en l’articulat de la proposició de llei quedessin més clars.

Parlen al vídeo: ROSA FÀBREGA, PRESIDENTA CONSELL D'ALCALDES DE L'ALT URGELL