Aquest grup d'alumnes de 2n de Batxillerat de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà torna a les aules després de moltes setmanes sense fer-ho. En el seu cas, han vingut a recollir l'avaluació abans de continuar preparant-se per a la Selectivitat.
El centre ha ofert a alguns estudiants la possibilitat de tornar de manera presencial per rebre suport, acompanyament emocional o orientació educativa. Això sí, s'ha programat una assistència esglaonada, amb un màxim de sis alumnes per classe.

L'ús de la mascareta és obligatori per al professorat i molt recomanable per als estudiants. Cada aula disposa de gel desinfectant i s'han marcat les taules on han de seure els nois i noies, per tal de garantir les distàncies de seguretat. A més, les entrades i sortides es fan per diferents accessos.

Qualsevol persona que accedeixi al centre ha de signar, a més, un document de responsabilitat per confirmar que no té cap malaltia, que no ha tingut covid-19 i que tampoc ha estat amb persones contagiades.
L'institut ha prioritzat aquells alumnes que cursen 4t d’Eso, 2n de Batxillerat i 2n de Cicles formatius, tot i que també s'ha ofert la possibilitat d'assistir presencialment a alguns estudiants d'altres cursos que tenen dificultats per seguir els estudis telemàticament.
Dels prop de 800 alumnes que té aquest centre, només tornaran a les aules una quarantena i, com hem dit, en grups reduïts.
Des de la direcció han recordat que, tal com va dir el Departament d'Ensenyament, la tornada és voluntària, en cap cas s'avançarà matèria i que el curs acabarà de manera telemàtica.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ