Aquest ramat de 43 ovelles es passeja i s’alimenta entre plaques solars. Una forma natural per evitar el creixement d’herba al camp i que faci ombra a les plaques, al mateix temps que s’aprofita l’herba com a alimentació pel bestiar.

La planta per on pasturen les ovelles es preveu posar en funcionament al mes de juliol i la seva capacitat permet generar energia per un miler de famílies.

El Pallars Jussà es considera un indret propici per aquest tipus d’instal·lacions per diferents motius.

Al Pallars ja hi ha diverses plantes de plaques fotovoltaiques instal·lades i diferents projectes a la vista. Un dels quals és una aplicació d’una planta existent que podria estar en marxa a finals d’any. També s’ha remarcat que l’objectiu europeu que 2050 el 100% de l’energia provingui de fonts renovables, el Pallars Jussà segurament ja ho compleix actualment.

Parlen al vídeo: JORDI PELLICER, GERENT AE3000