La segona fase de la desescalada ha permès reobrir amb restriccions alguns equipaments culturals. El primer va ser la biblioteca, que ja ho va fer en fase 1. Aquesta setmana s'hi ha sumat l'Arxiu Comarcal i també el Museu Cerdà. Aquest darrer equipament, ja pot rebre visitants tot i que en aquests primers dies l'afluència ha estat baixa. Els pocs o molts que hi accedeixin hauran de prendre mesures de prevenció de contagis.

Gran part dels visitant del museu són de fora de la comarca. Els seus responsables esperen que, a mesura que es vagin flexibilitzant les restriccions de mobilitat, augmenti el nombre de persones que volen conèixer la seva col·lecció. De fet, ara per ara els visitants només podran veure les sales amb exposicions permanents, ja que les temporals es van haver de suspendre per la crisi sanitària.

Pel que fa a la resta d'activitats culturals que es programen a la primavera i estiu al Museu Cerdà han quedat suspeses, excepte el Festival de Cinema del mes d'agost.
Des de l'equipament confien en poder reprendre ben aviat el seu programa habitual.

Parlen al vídeo: NATI BALADA, RESPONSABLE MUSEU CERDÀ PUIGCERDÀ