Cerdanya acollirà de l'1 al 9 d'agost l'onzena edició del Festival Internacional de Cinema. La Cerdanya Film Commission, qui organitza aquest esdeveniment, ja ha confirmat que el festival no se suspendrà i que, a més, comptarà amb projeccions presencials. Serà un dels primers i dels pocs festivals que, previsiblement, podrà mantenir la seva programació física, a més de ser dels pocs actes culturals que tindrà la comarca aquest estiu, degut a la situació de pandèmia.

Així, doncs, es reduirà l'aforament al 50%, és a dir, hi haurà menys de setanta entrades disponibles que recordem són gratuïtes però cal reservar-les amb antelació a la web del festival. Tampoc hi haurà entrega de premis o còctel de clausura. El programa de projeccions, però, seguirà al voltant de les 50 sessions al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les sessions de curtmetratges seran més curtes i es modificaran els horaris per tal d'espaiar-les.
L'esdeveniment es celebrarà amb un 65% del pressupost previst per aquesta onzena edició, ja que ha perdut patrocinadors privats. Des de l'organització han agraït la implicació tant de l'ajuntament de Puigcerdà com de la Diputació de Girona, que han mantingut el suport públic a l’esdeveniment malgrat la difícil conjuntura que pateix tot el sector audiovisual a Catalunya i que està provocant la suspensió o readaptació de moltes iniciatives similars.  
Fins a mitjans de juny encara està obert el període de recepció d’obres a concurs. De moment, ja han rebut més de 2000 produccions.

Parlen al vídeo: JORDI FORCADA, DIRECTOR FESTIVAL CINEMA CERDANYA